• بیوگرافی

















  • صفحۀ سایت در فیس بوک

  • مطالب پسندیده در فیس بوک

  • paypal

  • موضوع هفته

    مطالب محبوب

    سیستم پخش تلویزیونی در افغانستان دیجیتال شد

    دولت افغانستان با افتتاح سیستم پخش دیجیتالی رادیو و تلویزیون، با سیستم کهنه انالوگ وداع کرد و در روند توسعه رسانه‌های الکترونیک وارد مرحله تازه‌ای شد.

    محمد کریم خلیلی معاون دوم رئیس جمهوری افغانستان در مراسم افتتاح سیستم جدید گفت که با آغاز جایگزینی سیستم پخش تلویزیون دیجیتالی با سیستم پخش انالوگ، زمینه توسعه آزادی بیان و نظارت بیشتر از کارکردهای دولت فراهم می‌شود

    آقای خلیلی افزود: “گسترش مخابرات و تکنولوژی معلوماتی در کشور به تقویت رسانه‌ها، آزادی‌های مدنی و سیاسی و پاسخگویی دولت کمک کرده است.”

    او ضمن تاکید بر “استفاده صحیح و مطلوب” از فرصت‌های موجود از سوی رسانه‌ها، گفت که رسانه‌ها تنها به انتقاد از دولت نپردازند، بلکه در مورد پیشرفت‌های به دست آمده هم اطلاع‌رسانی کنند.

    آقای خلیلی کشورش را در زمینه ارائه و توسعه خدمات مخابراتی در منطقه “پیشتاز” خواند و گفت که افغانستان “الگوی موفقی” در این عرصه است.

    خلیلی: گسترش مخابرات و تکنولوژی معلوماتی در کشور به تقویت رسانه‌ها، آزادی‌های مدنی و سیاسی و پاسخگویی دولت کمک کرده

    وزارت مخابرات افغانستان گفته که ارائه خدمات پخش دیجیتالی امواج تلویزیونی و رادیویی به شرکتی موسوم به ای‌بی‌اس واگذار شده که در آغاز توانایی ارائه خدمات به ۶۰ ایستگاه تلویزیونی را در کابل خواهد داشت و به‌زودی کارش را در شهرهای هرات، مزار شریف، غزنی، قندهار و جلال‌آباد شروع نیز گسترش خواهد داد.

    وزیر مخابرات در این مراسم گفت که افغانستان در ده سال اخیر در عرصه رسانه های الکترونیک پیشرفت “بی نظیری” داشته است. به گفته او، در حال حاضر ۳۵ ایستگاه تلویزیونی و ۶۲ ایستگاه رادیویی در پایتخت و ۵۴ ایستگاه تلویزیون و ۱۶۰ ایستگاه رادیویی در ولایات فعال هستند.

    امیرزی سنگین افزود: “این پیشرفت در ده سال در یک کشور کاملا بی‌نظیر است. در هیچ جای دنیا در چنین وقت کوتاه به این پیمانه پیشرفت صورت نگرفته است. گفته می‌توانم که در این عرصه در بین ممالک منطقه مقام اول را داریم.”

    با وجود این، وزیر مخابرات گفت که مشکلاتی هم بر سر راه توسعه رسانه‌های الکترونیک وجود داشته، به گونه‌ای که تا حال حتی مراکز برخی از ولایت‌ها به تلویزیون دسترسی ندارند، از جمله ولایت‌های زابل، ارزگان، پکتیکا و نورستان. به گفته او، مشکل ریشه “اقتصادی” دارد.

    آقای سنگین گفت که سراسری شدن پخش برنامه‌های یک تلویزیون با سیستم پخش انالوگ در افغانستان نیاز به ۳۰ میلیون دلار دارد که فراهم کردن چنین هزینه‌ای برای تلویزیون‌های افغانستان در حال حاضر امکان‌پذیر نیست، ولی تغییر سیستم انالوگ به سیستم دیجیتال برای توسعه تلویزیون‌ها کمک می‌کند.

    وزیر مخابرات اما توضیح داد: “حال ما ضرورت نداریم که هر تلویزیون در هر شهر یک برج/دکل بسازد و نشرات کند. حال صرف در تمام کشور در تمام شهرها یک برج خواهیم داشت و از طریق همین یک برج تمام تلویزیون‌ها می توانند نشرات داشته باشند.”

    افغانستان موفقیت تازه خود را به دنبال اجاره ماهواره‌ای موسوم به “افغان‌ست۱” در زمستان سال گذشته به دست آورده

    به گفته آقای سنگین پس از این با استفاده از سیستم پخش دیجیتالی، تلویزیون‌ها با سرمایه کمتر با کیفیت بهتر به هدف خود برای داشتن پوشش سراسری دست خواهند یافت.

    افغانستان این موفقیت را به دنبال اجاره ماهواره‌ای موسوم به “افغان‌ست۱” در زمستان سال گذشته به دست آورده است. این ماهواره روز ۲۰ ثور/اردیبهشت امسال رسماً کلیکبه فعالیت آغاز کرد.

    این ماهواره در پخش ماهواره‌ای امواج تلویزیونی نیز خدمات ارائه می‌کند و در حال حاضر وزارت ده تلویزیون را در فهرست دریافت کنندگان این خدمات قرار داده است.




    بازدید ها:

    درج یک دیدگاه

    
    <