• بیوگرافی

















  • صفحۀ سایت در فیس بوک

  • مطالب پسندیده در فیس بوک

  • paypal

  • موضوع هفته

    مطالب محبوب

    درباره ما

           فرهنگ، ادبیات و تاریخ سهم شایسته ای در رشد و شگوفایی تمدن بشری دارد و پدیده هایست که در تعیین نقش یک ملت در سطح جهان و اجتماع از رول خطیری برخوردار است. طوریکه می بینیم در جهان امروزی ملت ها با فرهنگ، ادبیات و تاریخ شان یاد شده و با این پدیده ها تعریف می شوند. از سوی دیگر در عصر فعلی چنان وضعیتی پیش آمده که ملت ها با فرهنگ، ادبیات وتاریخ خود افتخار می کنند. پس می توانیم بگوییم که فرهنگ، ادبیات و تاریخ در زنده نگهداشتن روح یک ملت نقش حیاتی را بازی می کند.

            در میان ملل ، ترکمنان نیز گذشته ای طلایی در سطح فرهنگ، ادبیات و تاریخ دارند که اگر بگوییم در رشد و شگوفایی تمدن بشری در جهان تاثیر گذار بوده اند اشتباه نگفته ایم. چنانچه که می دانیم، ترکمن ها در طول تاریخ گذشته خود از گوشه چین تا هند وخاور میانه و اروپا و افریقای شمالی نفوذ کرده و صد ها سال با بوجود آوردن امپراتوری های بزرگ دوران پر دبدبه ای را پشت سر گذاشته اند. با گسترش علم، فرهنگ و ادبیات نام خود را با خط زرین بر صفحه تاریخ نوشتند. بناء ترکمنها یکی از اقوامی بوده که از قدیمی ترین ساکنان آسیای مرکزی و خصوصا افغانستان فعلی بشمار میروند. نیاکان قدیمی ترکمنها سهم شایسته یی در رشد و شگوفایی خراسان قدیم ایفا نموده ودر غنا بخشیدن فرهنگ وتمدن مشترک در افغانستان با دیگر اقوام سهیم اند. ترکمنها در طی تاریخ طولانی خویش در کنار سایر اقوام افغانستان زیسته و دردها و مصایب بزرگی را همراه با سایر اقوام متحمل شده و در مقابل سرنوشت مشترک که ستمکاران تاریخ برای خلقها تدارک میدیدند، دوشادوش خلقهای برادر به نبرد برخاسته و نیز روابط متقابل صلح آمیز، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را با همسایگان خود به پیش برده است.

           متاسفانه ملت ترکمن نیز مانند سایر اقوام افغانستان با تجاوز بیگانگان بر کشور رنج و مصیبت های زیادی را متحمل شده اند. اگر حقیقت را گفته باشیم خصوصا بعد از تجاوز روس و جنگ های داخلی و مداخلات بیگانه گان همانند دیگر اقوام افغانستان، ملت ترکمن نیز در سطح فرهنگ خود دگرگونی ای را تجربه کرد. آن فرهنگ غنی و ثروتمند خود را آهسته آهسته به سوی فراموشی برد. به طور مثال زنان ترکمن از پوشیدن ( باشدانگی) و دختران ترکمن از پوشیدن (غوببالی تایخا) مجبورا دست کشیدند. و یا مردان ترکمن از پوشیدن کلاه های ترکمنی ( شاغلاتوپپی) دور ماندند. در مراسم عروسی موتر به جای کجاوه و شتر استعمال شد. همچنان افراد انگشت شماری به جا ماندند که آلات موسیقی اصیل ترکمنی را نواخته می توانند. متاسفانه نسل جوان ترکمن های افغانستان با اشتباه پدران خود از گذشته تاریخی و اجتماعی درخشان و فرهنگ غنی خود نا آگاه مانده اند. از سوی دیگر در سطح سیاسی نیز ترکمن ها با بن بست مواجه شدند و در میدان مسابقه سیاسی ناچار مانده اند.

             پس با این همه خطری که فرهنگ ترکمن های افغانستان را تهدید می کند ما جوانان روشنفکر ترکمن نمی توانستیم نظاره گر بمانیم. نمی توانستیم به اشتباهات بزرگان خود چشم بپوشیم. فکر کردیم حد اقل میتوانیم برای روشن ساختن ذهن نسل جوان خود وبا آگاهی دادن از گذشته درخشان خود کاری انجام دهیم و بدینگونه آن فرهنگ درخشان خود را دوباره زنده سازیم.  پس ما دانشجویان ترکمن که فعلا مشغول تحصیل در کشور ترکیه می باشیم، تصمیم گرفتیم تا یک سایت فرهنگی ، ادبی و اجتماعی به بار بیاوریم تا در رشد فرهنگ خود خدمتی اگرچه اندک هم باشد به خلق خود کرده باشیم. اگرچه در اوایل انتظارات زیادی نیز از این حرکت خود نداشتیم. اما بعد از گذشت چند هفته با تشویق و تقدیر زیاد دوستان مواجه شدیم که ما را هوسمند ساخت تا کار سایت جیحون را به شکل جدی به پیش ببریم. خوشبختانه با این کار خود نه تنها از طرف جوانان و بزرگان ترکمن در افغانستان تقدیر شدیم ، بلکه با تشویق شایان ترکمنان سراسر دنیا (بخصوص ترکمنان ایران)  نیز مواجه شدیم. همچنان انتظار داریم تا روزی فرا رسد که سایت جیحون محلی برای تجمع تمام ترکمنان جهان باشد. از سوی دیگر اگر اشتباه نکرده باشیم سایت جیحون نخستین سایتیست که از طرف ترکمنان افغانستان به نشر آغاز کرده است.

            در اخیر می خواهیم از آن عده دوستانی که در بوجود آوردن سایت جیحون مارا تشویق کرده و یاری مالی و معنوی رسانیده اند و همچنان از کسانی که با ارسال مقاله و مطالب بر غنامندی سایت مان می افزایند تشکری کنیم. انشاء الله در زمان نزدیک سایت جیحون مان افتخاری خواهد بود که ترکمنان افغانستان با غرور از آن نام خواهند برد.

    مدیرمسئول تخنیکی و بخش ترکی: شیرمحمد بیات

    مدیر مسئول بخش فارسی دری: محمدرسول راسخ

    مدیر مسئول بخش ترکمنی: محمد قاسم عبادی




    بازدید ها:


    4 پاسخ ها به “درباره ما”

    1. اوراز گفته:

      برای شما جوانان عزیز موفقیتهای شایان، صحت و عافیت تمنا میکنم! موفق باشید

    2. صالح راسخ گفته:

      غیرات ادینگ همه لرنگیزه اولی اولی اوستونلیکلر خداوند تعالی دان دیله یورین.

    3. shirin گفته:

      سلام دوستان عزیز وگرامی
      سایت شما از کدام ولایت نشر می شود؟
      کار تان عالی است . حرف ندارد.

    4. admin گفته:

      سلام دوست عزیز شیرین ، سایت ما فعلا از طرف دانشجویان مقیم ترکیه نشر می شود. با احترام
      جیحون

    درج یک دیدگاه

    
    <